Skitest – SNOWS

Test ski, boards og udstyr fra de største brands

Du kan teste alle de ski og boards du har lyst til samt en masse andet af sæsonens nye udstyr fra de største brands på markedet.

Der findes mange typer ski og de forskellige brands fortæller side op og side ned om deres skis fortræffeligheder. På SNOWS kan du selv mærke hvad skiene kan gøre for dig. Vi oplever, at alle de store mærker laver rigtig gode ski, men også forskellige ski. Du vil sikkert opleve det samme.

Vi har ski med fra 145 cm (dame) og 165 cm (herre/unisex). Der er ikke junior- eller børneudstyr med i testen.

Læs mere om de mange brands vi har med på SNOWS

Sådan foregår det

Du får udleveret to testvouchere – en blå og en pink. Den blå bruger du til at få udleveret ski og den pink bruger du til alt det andet fx goggles og hjelme. Vi hjælper dig med at finde de rigtige ski og vi indstiller bindingerne så de passer til din vægt og kørestil. Du kan skifte ski lige så mange gange du har lyst til i løbet af dagen.

Skityper du kan teste på SNOWS

Vi har samlet skiene i fem grupper. Nogle af skiene vil brede sig over mere end en gruppe – vi er altid klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige ski. Når vi skal beskrive en ski, ser vi på skienes drejeradius målt i meter samt skienes bredde under foden målt i millimeter.

Slalomski under Ø15 meter: Kendt som slalomcarver, SL-ski, specialslalomski. Korte og meget taljerede ski med en kort drejeradius. Det er skien til skærende korte sving og leg med centrifugalkræfterne.

Slalomski over Ø15 meter: Kendt som racecarvere og GS-ski. Længere men stadig slank og taljeret ski til skærende sving med større radius og højere fart.

Allmountainski: En kategori, der strækker sig bredt og lukker hullet mellem den aggressive slalomski og de brede freerideski. Allmountainskiene har ofte samme taljering som slalomskiene, men de er bredere. Hvis du skal nøjes med én ski, er allmountain et godt bud.

Freerideski: Også kendt som offpisteski. En længere og meget bred ski, der bærer skiløberen oppe i dyb sne. En skitype, der er blevet udviklet meget de senere år, så de også er gode at køre ned ad pisten.

Twintipski: Skiene til park og leg på pisten. Kendetegnet ved den opkrummede bagende, der gør den nem at køre baglæns på. Det er en meget bred kategori, der strækker sig fra den smalle parkski, der også er god på pisten til en bredere ski, der har freerideegenskaber.

Skienes drejeradius er vigtig

En skis drejeradius beskriver skienes evne til at dreje. Jo kortere drejeradius des hurtigere drejer skiene og svingene er kortere. Ski med længere drejeradius drejer langsommere og svingene vil være længere. Drejeradius er en matematisk beskrivelse, der fortæller hvor lang en radius en cirkel tegnet ud fra skienes taljering har. Taljeringen beskrives via tre tal, der i millimeter fortæller hvor bred skien er i skovlen (forenden), under foden (midten) og i hækken (bagenden). Jo større forskellen er mellem skovl (og hæk) samt under foden, des mere taljeret er skien og derfor mere villig til at dreje. De ski vi har i test, har drejeradius fra 11,5 til 28 meter og en bredde under foden mellem 65 og 130 mm.

Test de lækreste snowboards

Hvert år får vi flere snowboards med i test. Alle typer fra freestyle til allmountain og pudderboards. Vi er klar til at hjælpe dig med at finde det rigtige board og skrue bindinger.

Antallet af de forskellige skityper var rigtigt godt i år og der var altid rigeligt af dem uanset det omskiftelige vejr og sneforhold. (Gæst på SNOWS)